Gyönyörű környezet, PANORÁMÁS ingatlan

Ingatlan adatai

  • eladó zártkert
  • Káptalantóti
  • Alapterület: 5662 m²
  • Szobaszám (nappalival): 0 szoba
  • Irányár: 45 990 000 Ft
  • azonosító: M107187

Hirdető adatai

Az ingatlan leírása

Káptalantóti legszebb részén, gyönyörű természeti környezetben, táj- és balatoni panorámás külterületi, beépíthető ingatlant kínálok Önnek.

Káptalantóti 495 lelket számláló falucska Veszprém megyében, a Balatontól néhány kilométerre a Tóti-hegy lábánál, a Szent György-hegy, a Csobánc, a Gulács és a Tóti-hegy bazalt tanúhegyek ölelésében. Tapolca és Badacsonytomaj között, a Tapolcai-medencében helyezkedik el.
A Badacsonyi borvidék tüzes borainak jelentős része a település egy-egy hegyrészéről származik. Ha személyesen is ellátogat ide, szembesülhet a táj szépségével, egyedi varázsával, a csodálatos környezettel. A terület nagy része a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részét képezi.
A falu országos hírű piaca a Liliomkert Piac kicsiknek és nagyoknak is hatalmas élményt jelent.

A kínált külterületi ingatlan MK övezetben ( mezőgazdasági kertes) helyezkedik el, összesen 5662 m2., 20,57 AK értékű
Ebből
- 3038 m2 szőlő besorolású 18,47 AK értékű, termő szőlővel
- 2624 m2 gyümölcsös és út besorolású, 2,1 AK értékű , gyümölcsfás terület

A telek beépítésének feltételei:
(1) A kertes mezőgazdasági terület (Mk) részben a kisüzemi jellegű termelés, illetve saját ellátást szolgáló kertészkedés és az aktív szabadidő eltöltését biztosító kertészeti tevékenység (szőlő-, gyümölcsművelés) színtere.

(2) [42] A kertes mezőgazdasági területen (Mk) a kertészeti termelést, termékfeldolgozást és tárolást szolgáló építmények, valamint a borturizmust szolgáló épületek helyezhetők el, melyben lakó funkció is kialakítható

a) Az építés feltétele a terület legalább 80%-ban szőlőműveléssel történő hasznosítása. A legkisebb beépíthető telekterület 2700 m2.

b) A beépítés mértéke max. 3%, a beépíthető terület földfelszíni hasznos alapterülete max. 90 m2, a terepszint alatt legfeljebb 3%, max. 200 m2 építhető be.

c) A beépíthető telek legkisebb szélessége 20 m.

d) A kertes övezetben a tájképi adottságokat és Balaton-felvidék népi építészeti hagyományait figyelembe vevő, a táj jellegét gazdagító épületek létesíthetők. Az építmény szélessége az 6 métert, magassága a 3,5 métert, a homlokzatmagasság a 4,0 métert nem haladhatja meg. Az épületek a telekhatártól legalább 6 méterre helyezhetők el. Az övezetben egyszerű, hagyományos épületek építhetők.

A helyi rendezési terv jövőre változik, a fentiek már az önkormányzattól kapott új feltételeket tartalmazzák.

A telken keresztül megy egy kis feszültségű vezeték, így a villany bekötés könnyen megoldható.
Víz csak kútfúrással, esetleg ciszternából megoldható.

A zártkert nincs kivéve a művelési ágból, így kifüggesztés köteles.

Amennyiben felkeltette az érdeklődését a kínált ingatlan, kérem hívjon telefonon és egyeztessünk időpontot személyes megtekintésre.



 

helyiingatlanok.hu © 2010-2024 - proking internetes megoldások